”Vems spår” ska locka ut familjerna i skogen

Hur fick ni inspiration till boken?

 – Inspirationen till boken kom efter att jag, Sarah, som då bodde i stan, kände att många barnfamiljer fastnade i lekparkerna men trots närhet till skog i området sällan var ute på riktigt i naturen. Jag ville också göra skogspromenaderna vi tog med vår familj till ännu större äventyr och lära mina egna barn på ett roligt sätt hur djurens spår ser ut.

När jag sedan letade efter en passande illustratör till boken föll jag pladask för Emma som tecknar skogen och dess djur på ett i mitt tycke särskilt magiskt sätt. Det visade sig dessutom att hon också har ett brinnande intresse för skog och mark. Hon vistas dagligen i skogen med sina hundar, både för inspiration till illustrationer och tillsammans med sin kamera men också i samband med jakt, svampplockning och liknande.

 

Sarah Watson och Emma Jansson.

Vem ska läsa boken?
– Boken riktar sig till alla som vill komma ut mer i skog och mark med sin barn men också de som redan är ute mycket i skogen och vill lära barnen mer om djuren i naturen på ett roligt sätt.

Vad vill ni allra helst förmedla med boken?
– En kärlek till skogen och vår fantastiska natur och en inspiration att ge sig ut mer med barn i skog och mark!

Kommer det fler böcker i samma anda? 
– I början av hösten kommer ”Vems bajs?” som är uppbyggd på samma sätt men där man istället får utforska bajset från några av vår skogs vanligaste djur.