Prisvärda äventyr i Estland

RMK Hiking Route

Vill du gå långt och länge? Då ska du satsa på RMK Hiking Route. Leden mäter 375 kilometer och börjar i Oandu i nationalparken Lahemaa. Från starten i norr tar du dig igenom sex län, två nationalparker och nio naturreservat innan målet nås i Ikla vid den lettiska gränsen. Läs mer om leden på loodusegakoos.see/hiking-route.

Soomaa Nationalpark

Åker du till Estland i slutet av mars eller början av april är Soomaa Nationalpark och den så kallade femte årstiden ett måste. Det är tiden när vattendragen lämnar sina flodbäddar och översvämmar hela rasket – skogar, landsvägar och mader – och ger vattenyta för magisk paddling. När den femte årstiden är förbi bjuder parken på stor djurrikedom och gott om vilosama vandringsleder. I år kom den femte årstiden tyvärr av sig, men vi hoppas på nya chanser. På visitestonia.com finns mer info.

Tartu Mountainbike Marathon

Universitetsstaden Tartu i sydöstra Estland är inte bara ett tillhåll för studenter och akademiker. Här arrangeras det största MTB-maratonet i Baltikum – tillika det tredje största i världen. Deltagarna i Tartu Mountainbike Marathon kan välja mellan distanserna 89 och 40 kilometer. Och vill du slå följe med hela familjen finns ett lopp på 21 kilometer för de yngre förmågorna. Mer info på tartumaraton.ee

Slädtur med huskies

Winterweekend i Tallinn? Satsa på en dagsutflykt till Körvemaa eller Raplamaa, där du kan slädtura med huskies. Förutom att färdas längs snön får du veta mer om hundarnas liv och om trakterna som passeras. Läs mer på visitestonia.com.