Paddla för Musikhjälpen: Båten

Paddla för Musikhjälpen startade 2015 och för varje år har initiativet vuxit sig större och större. Konceptet brukar bestå av en paddling från Stockholm och hela vägen till den stad som för året huserar glasburen och Musikhjälpen. I år ser satsningen lite annorlunda ut och det är istället en stor brigg i Stockholms vatten som blir utgångspunkten.  
– Årets Paddla för Musikhjälpen kommer bli vår största satsning hittills! Förutom guidade paddelturer kommer vi anordna intima konserter med kända artister, middagar, podcasts och ett gäng andra aktiviteter, allt på ett skepp mitt i centrala Stockholm, säger Pelle Stafshede på Melker Kayaks och initiativtagare till projektet.

Man budar på biljetterna
För att kunna ta del av den unika upplevelsen får man vara med och buda på de biljetter som finns till båten varje kväll och lyckas man inte knipa en av platserna kan man köpa en biljett till en livestreamad sändning av eventet. Alla pengar går direkt till Musikhjälpen. Förra året samlades det in närmare 100 000 kronor och i år satsar man på en miljon.
 Äventyraren Linda Åkerberg var med och paddlade under fjolåret och är engagerad även detta år.
– I år är temat ”Alla har rätt att funka olika” och i många delar av världen innebär ett funktionshinder att man fastnar i fattigdom, som en följd av utestängning och osynliggörande av samhället på grund av hinder och stigman. Förra året var det tredje året Paddla för Musikhjälpen arrangerades och självklart känns det givet att göra något även i år – och lägga i en högre växel. Även om paddlingen är det som förenar oss, har vi som tillsammans arrangerar Paddla för Musikhjälpen våra rötter i olika branscher och därmed mycket kontakter. I år tänker vi dra nytta av detta och ge allt för att slå våra tidigare insamlingsrekord och ge alla inblandade en upplevelse de sent ska glömma, berättar Åkerberg.