7 tips: Läsarnas favoritappar

Trailforks

Stigcyklisternas älsklingsapp. Här finns över 50 000 utmärkta leder, lokala rundor skapade av cyklister själva och möjlighet att se var andra cyklat före dig.

Naturkartan

Digital karta och friluftsguide i ett, skräddarsydd för mobil användning. Finns i flera lokala utföranden, utvecklad i samarbete med länsstyrelser och kommuner.

Fjällkartan

App som låter dig bära hela den svenska fjällvärlden i fickan. Fungerar även utan mobiltäckning, har sök- och spårnings-funktion och kan även mäta avstånd.

Galileo

Här finns en del kartor redan inlagda, men den stora finessen är att du själv kan ladda in de kartor du önskar. Välj till exempel friluftskartan från hitta.se, ”Hitta frilufts”, som är en gratis karta med utefokus.

Viewranger

Ytterligare ett alternativ som du själv bygger ut genom att ladda in materialet du är intresserad av. Här finns Lantmäteriets detaljerade kartor att köpa till, och en mängd vandringsguider för inspiration.

Viva

För optimal väderkoll finns Sjöfartsverkets vind- och vattenapp. Visar vattennivåer, vindförhållanden och temperaturer. Perfekt för paddlingsturen!

Clear Outside

Detaljerad väderapp utvecklad för astronomer. Här får du veckoprognoser som uppdateras en gång i timmen, med fokus på molnighetsgrad.