Köpenhamn bortom Ströget

1. Amager Nature Centre

Lämna citykärnan och ta dig över till ön Amager och dess naturpark. Här kan du till exempel vandra, cykla eller springa i naturlig och långt ifrån stadsbrusig miljö. Området är också känt för sitt rika fågelliv, så ta med kikaren. Hyr cykel i staden och trampa dryga 30 minuter till Amager – eller hoppa på metron till Vestmager och efter en promenad på fem minuter är du framme. Mer info på visitcopenhagen.com och kobenhavnregion.dk. 

2. Citypaddling

Besöker du Köpenhamn i paddlingstider (visst, man kan paddla året runt, men de flesta uthyrarna stänger för vintern) så är huvudstadsvattnet väl värt en eller två vattniga sightseeingturer. Starta förslagsvis vid Operan och välj sedan själv vilka av stadens sevärdheter du vill spana in. Det finns gott om bryggor att pausa vid när wienerbröds-suget tränger på. Hyr kajak alternativt boka guidning via till exempel kayakrepublic.dk eller ramsilwal.com. 

3. Møns Klint

Har du en heldag över? Åk söderut till Møns Klint och njut av utsikt från lodräta, kritvita klippor. Allra mäktigast är kanske Dronningestolen som mäter 128 meter över havet. Sug in vyerna, gå sedan ned till den flintastenssvarta strandremsan – eller besök Geocenter Møns Klint för att lära dig mer om områdets geologi. Med egen bil når du Møns Klint på 90 minuter från Köpenhamn, med tåg och buss tar det 2 timmar och 45 minuter. Läs mer på visitdenmark.se.