
FLYTANDE ÄPPELPAJ
4 portioner
1 l äppeljuice
2 msk potatismjöl
1 delad och urskrapad vaniljstång
1 tsk kardemumma, mortlad
Ett par citronskivor (valfritt)
Piffa extra: Vaniljsås, torkade äppelskivor, krossade kakor, kanel …
Vispa ut potatismjölet i juicen, tillsätt citronskivor, vanilj och kardemumma.
Koka upp och dra åt sidan. Vispa lite.
Häll på termos direkt eller låt svalna och värm upp inför turen.
Soppan går även bra att servera kall.
Montera som en äppelpaj-drink med torkade äppleskivor, vaniljsås och kakkross.
Pudra gärna lite kanel över.

SOPPA PÅ RÖDA BÄR
4 portioner
1 l äpplejuice (eller 8 dl vatten
+ 2 dl koncentrerad juice)
2 msk potatismjöl
1 delad och urskrapad vaniljstång (eller kanelstång)
1 pkt (225 g) frysta blandade bär
Piffa extra: Vispad grädde!
Vispa ut potatismjölet i juicen, koka upp med vaniljstång.
Tillsätt bären, vispa försiktigt, koka upp och dra åt sidan.
Häll på termos direkt eller låt svalna och värm upp inför turen.
Soppan går även bra att servera kall.

FRUKTSOPPA 2.0
4 portioner
1 l juice, t ex äpple eller exotisk (eller 8 dl vatten + 2 dl koncentrerad juice)
2 msk potatismjöl
1 påse (250 g) torkad frukt (eller bär), i bitar
Några torkade tranbär
1 kanelstång
1 nypa salt
Piffa extra: Gräddmjölk, müsli …
Vispa ut potatismjölet i juicen, koka upp med kanel och salt.
Tillsätt frukt, vispa så allt blandar sig.
Häll på termos direkt eller låt svalna och värm upp inför turen.
Soppan går även bra att servera kall.