Rustad för regn

1. Torra tassar

Kavats nya barnstövel Skur WP sitter skönt på tassen och skyddar med PVC-fritt och återvinningsbart SEBS-gummi, delvis tillverkat av sockerrör. Finns i storlekarna 21–30. 400 kronor, kavat.se. 

2. Pålitlig poncho

En regnponcho i ryggan kan kan vara skillnaden mellan att fortsätta eller vända om. Men skippa engångsvarianterna och välj ett mer hållbart alternativ – som Haglöfs Rapak Poncho. Den är vatten- och vindtät tack vare trelagers polyester (flourkarbonfri), behandlad med miljövänlig DWR. Väger 290 gram i storlek M. 2 300 kronor, haglofs.com. 

3. Spexig sydväst

Sätt färg på grådasket med en klassisk syd- väst, här i blommig tolkning signerad Helly Hansen. Moss Souwester är tillverkad i PU- material och har hakrem med dragsko för blåsväder. 345 kronor, addnature.com. 

4. Tåligt turparaply

På svensk fjällvandring behövs komplett regnställ, men för enklare dagsturer kan ett hederligt paraply duga. Sea to Summits Ul-trasil Trekking Umbrella i 30D nylon är både smidigt och tåligt. Vikten är 280 gram och priset 599 kronor, addnature.com.

5. Jacka för juniorer

Vattentät, vindtät och välventilerad – Bergans juniorjacka Sjoa 3L Youth har det som krävs för unga äventyrare. Material i polyamid och polyester, avtagbar huva och formsydda armbågar. Finns i både tjej- och kill-modell. 1 899 kronor, bergans.se.

6. Säkra säcken

Fjällrävens tillförlitliga regnskydd för ryggsäckar är en bra försäkring. Nu finns en ny modell i storleken 16–28 liter, perfekt för din vardags- eller dagstursrygga oavsett varumärke. 100 procent 70D polyamid, med dragsko. 299 kronor, fjallraven.se. 

7. Smart packpåse

Regnsäkra packningen med Mammuts praktiska Drybag Light med rullöppning. Rymmer 10 liter, har en vattenpelare på 10 000 millimeter och väger 80 gram. Finns i flera färger. 300 kronor, mammut.com.

8. Byxor att lita på

Vädertåliga vandringsbyxan Liquid Points Pants från Black Diamond är lätt, snygg och packbar. 2,5-lagers Gore-tex ger en vattenpelare på 28 000 millimeter. Primärväven är Bluesign-certifierad och DWR-behandlingen är fri från PFC. Finns i både herr- och dam-modell. 2 095 kronor, outnorth.se.

9. Regntålig rygga

Packa för dagstur i en vattentät rygga som väger in fjäderlätt på 150 gram och är tillverkad i 30D ripstop cordura-tyg. Lifeventures Waterproof Packable Backpack har plats för 22 liter i huvudfacket med rullstängning, plus sidofickor. 499 kronor, sportamore.se