Min ute-pryl: En panna för alla tillfällen

Nämn en favorit-pryl du gärna har med dig på alla äventyr!

– Den här lilla stekpannan är handsmidd i Särna och runt 20 år gammal – egentligen gjord för att steka kolbullar, men håller fint för att steka i princip vad som helst i. Handtaget täljer du enkelt av en pinne. En riktig vildmarksfavorit i packningen. 

Varför har du med dig den?

– Varm mat på turen peppar i alla fall mig att gå extra långt. Man kan ställa pannan direkt i elden för att fräsa grönsaker, råstekt potatis, en bit kött eller fisk. Smaken blir då nästan som indiska sizlarrätter. Eller så använder man stormkökets låga. Tyngden gör den omöjlig för veckovandringen, men perfekt att ha med sig på dags- eller weekendturen. Fräs strimlad lövbiff i lite olja, chili- och vitlökshack eller hårdstek haloumiskivor och ät direkt ur nypan eller lägg i tunnbröd. Med brödet stryker du även upp de sista goda resterna ur pannan.