Tänndalen vald till bästa skidort 2019

Tänndalen är en genuin fjäll- och skidanläggning i västra Härjedalen med ett brett utbud för hela familjen, oavsett årstid. Här bjuds snö, krispig kyla, roliga backar, miltals med välpreparerade längdspår och off-pist. 

För andra året i rad har Tänndalen blivit utsedd till Skandinaviens bästa skidort i Nordic Bench årliga undersökning.
– Det är tydligt att våra gäster uppskattar den genuina fjällkänslan och äventyret. Extra kul är det förstås att våra grannar från Funäsdalen också fått pallplats. Nu välkomnar vi till en ny, härlig vinter här i Tänndalen, säger Peter Jonasson, anläggningschef Tänndalen.

Oberoende undersökning
I undersökningen har 4 500 skandinaver fått ange hur villiga de är att rekommendera en fjälldestination. Hela 87 procent av de som varit där under det senaste året ger betyget 9 eller 10 (skala 0-10). Övriga destinationer i topp med högt betyg är Tänndalens grannar i Funäsfjällen; Ramundberget och Funäsdalen. Fjärde respektive femte plats intas av Trysil och Vemdalen. Vad besökarna till Tänndalen framförallt framhåller är att de trivs med boendet, att området bjuder på riktigt bra längdskidåkning och även fina skidbackar.