PIZZA PÅ ELDEN
Pizzadeg (butiksfärdig eller hemlagad)
Olja till pannan
Tomatsås
Valfri fyllning (tomat, skinka, pesto, ananas …)
Riven ost
Rucola till garnering
Pizzakryddor
Forma degen till en pizzabotten, lagom stor för din stekpanna.
Häll olja i pannan och stek din pizzabotten gyllenbrun, vänd och lägg fyllningen på den redan stekta sidan. Lägg på ett lock och sätt tillbaka pannan på elden tills osten har smält (se upp så inte botten bränns, ibland kan det räcka att ställa pannan bredvid elden).
Strö på rucola och pizzakryddor före servering.

KOKKAFFE
Vatten
Grovmalet kaffe (kok)
Koka upp vatten i pannan över elden. Ta av pannan, lägg i kaffe efter smak, ställ tillbaka pannan på elden och koka upp igen. Ta slutligen av pannan och vänta en stund, tills pulvret har sjunkit och drycken är klar.
Får du sump i kaffet? Häll tillbaka det och vänta en stund till.
BAKADE ÄPPLEN
Äpplen
Havrekex (till exempel Bixit)
Socker
Kanel
Smör
Valnötter
Ev. vaniljsås
Blanda kexsmulor, socker, kanel, smör och valnötter. Skär ett lock på varje äpple och gröp ur det lite, men inte rätt igenom. Fyll äpplena med fyllningen, ställ dem i glöden och låt dem baka tills fruktköttet är mjukt och smöret smält. Skalet blir svart – det tar du bort med en kniv före servering.
Smakar allra godast med vaniljsås. Och kaffe, förstås.