Lansering av nya outdoormärket Garphyttan

Garphyttans första kollektion är resultatet av ett genuint intresse för samspelet mellan människa och natur. Bakom Garphyttan står den kända outdoor-profilen Johan Skullman. Han har stor erfarenhet som produktutvecklare och expert för några av Nordens största varumärken inom outdoor.
– Plaggens funktion och design ska möjliggöra ett liv utomhus oavsett aktivitet, berättar han om den nya kollektionen.

Du ska med andra ord kunna påta i trädgården, ta en tur med hunden, jaga eller göra en vandring i samma kläder. Men det finns många plagg att välja mellan i kollektionen: flertalet byxor, jackor, skjortor och fleecetröjor. Ett av Johans favoritplagg är skjortan som han beskriver som mycket funktionell i naturen, eftersom man kan knäppa upp och kavla upp efter behag. I kollektionen finns tunnare skjortor och värmeskjortor med foder. De sistnämnda fungerar både som ett yttre lager och som förstärkningsplagg. 

Lansering av nya outdoormärket Garphyttan
Johan Skullman i Garphyttan Original Para Anorak- Green, Garphyttan Allbrukarbyxan.

Johan Skullman har 30 års erfarenhet av att arbeta som officer, varav större delen av tiden som ansvarig för utvecklingen av personlig utrustning för soldater. Han besitter en spetskompetens inom arbetsfysiologi, textil- och konfektionsteknik och funktionell design. Det märker man på produkterna i Garphyttans första kollektion – varje detalj ska fylla en funktion. Och bakom det funktionella finns ett hjärta som vurmar för livet utomhus.
– Garphyttan hyllar landsbygden. En landsbygd där människor lever och dit besökare kommer för att uppleva naturen. Det är därför vi heter som vi gör. Garphyttan symboliserar det gamla brukssamhället med livet på gårdar och arbete i skog och mark.

 

Lansering av nya outdoormärket Garphyttan
Garphyttans flanellskjortor är mjuka och mångsidiga, med effektiva fickor för optimal förvaring. 

I det gamla brukssamhället var gränserna mellan arbete och fritid, människa och natur, inomhus och utomhus inte lika tydliga som de är idag. Det levnadssättet tilltalar Skullman.
– Så vill jag själv leva och jag vill inspirera andra till att upptäcka det.

För närvarande kan man köpa Garphyttan via e-handel på www.garphyttan.com och de dyker upp hos återförsäljare inom kort. En damkollektion kommer till våren.

Lansering av nya outdoormärket Garphyttan
Garphyttan Original Para smock är ett ordentligt ytterplagg som är konstruerad för att stå emot extrema väder.