”Tatueringen är både en hyllning till Angeliqa och en hyllning till äventyr”

Kan du berätta lite om din tatuering?
– I maj i år gjorde jag mitt livs första tatuering på armen och den föreställer bergstoppar, en gran och ordet ”hikefulness”. Tanken är att den ska påminna mig om att vara i nuet oavsett om jag sitter på en stubbe och kollar på horisonten likväl som under en krävande fjällvandring eller klättertur. Tanken är också att tatueringen ska påminna mig om att jag alltid har naturen att vända mig till som en vän, inspiration och energikälla. Så i krävande situationer kan den lugna mig, hjälpa mig och ge mig ny styrka.

Varför gjorde du just det motivet?
– Jag har velat tatuera mig i många år, det är så snyggt och är ett sätt att uttrycka sig på. Eftersom jag älskar äventyr, fjäll, vandring, skidåkning och klättring så kändes berg som det självklara valet. Det kändes bara så rätt, är något jag verkligen kan stå för och inte tröttnar på. För naturen, speciellt berg, och äventyr är mitt livs största kärlekar.

Vad betyder hikefulness för dig?
– Ordet hikefulness kommer från min vän Angeliqa Mejstedt som drev Vandringsbloggen och hon levde för vandring. Tyvärr tog hon sitt liv i våras. Jag och Angeliqa har umgåtts lite i naturen, även om vi inte stod varandra jättenära. Men hon lämnade ett starkt avtryck i mitt hjärta. Så jag vill att hon skulle fortsätta leva genom min tatuering vilket hon gör, varje dag. Tatueringen blev både en hyllning till henne och en hyllning till det jag älskar mest i livet; berg och äventyr. Och som Angeliqa beskriver: ” När det inte finns något igår eller något i morgon. Bara här och nu. Hikefulness.”


Läs mer om hikefulness här
: https://vandringsbloggen.com/hikefulness/

"Tatueringen representerar en plats där jag vill vara"