SUSSIS CHOKLADPULVER
4 muggar
100 g valfri choklad, hackad
1 dl kakao
1 dl råsocker
1 tsk vaniljpulver
1–2 nypor flingsalt
Valfria kryddor, exempelvis kanel, chili, kardemumma, pepparkakskrydda.
Till servering:
8 dl mjölk
Varva ingredienserna i en burk. Vid servering, värm mjölken på uteköket och vispa ner chokladpulvret. Om önskas, toppa med några av smaktipsen nedan.
Gott att toppa med:
Har du ett eget chokladrecept? Eller kör du O’boy? Oavsett vilket kan du ta med lite roliga tillbehör och låta var och en montera sin egen chokladmugg.
Godis: Marshmallows, After Eight, punchpraliner, Toblerone …
Kryddor: Kanel, kardemumma, ingefära …
Fruktskal: Det yttersta från citroner eller apelsiner.
Kakor: Oreos, skorpor/biscotti …
Annat: Vispad grädde, glass (håller sig fint i termos), chokladsås, likörer, syrups (till exempel hasselnöt eller vanilj).

CHOKLADPUNCH
4 muggar
1 sats Sussis chokladpulver (se recept ovan) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
4 msk punch
Topping:
Vispad grädde
Krossade punchpraliner eller punchflaskor i choklad
Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och punch. Servera direkt, med eller utan topping.

MOCCACHOKLAD
4 muggar
1 sats Sussis chokladpulver (se recept på förra uppslaget) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
2 tsk frystorkat kaffe
Topping:
Malen kanel Chokladrån
Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och kaffe. Häll upp i muggar, toppa med kanel och servera med chokladrån.