Fluffig trend: teddy

1. Mjukaste mössan

Varm och vinterkär barnmössa med mjuk teddyfleece på insidan. Biggles Kids Cap 3 från Didrikson är dessutom vatten- och vindtät, med reflexdetaljer baktill och PFC-fri impregnering. 195 kronor, outdoorexperten.se.

2. Het i keps

Keps på vintern? Jodå, om den är varm, som Original Pile Keps från Peak Performance. Teddymaterialet är mjukt och fleeceaktigt, gjort av akryl. Justerbar rem med spänne baktill ordnar bästa passformen. 400 kronor, peakperformance.com.

3. Skön mysbyxa

Det är svårt att hitta en mysigare byxa än Big Bear Sherpa Pants från Eivy. Fleecematerialet är i Oekotex-märkt polyester, varav 22 procent är återvunnet. Ett perfekt plagg för nedvarvning i fjällstugan. Finns enbart i damstorlekar, 799 kronor, eivyclothing.com.

4. Retro för småfolk

Värmande och funktionell teddyjacka i cool retro-design, tillverkad av 100 procent återvunnen polyester. Kids Retro Pile Jacket från Patagonia funkar lika fint till fjälls som i hemmaskogen och på förskolan. Avundsjuk? Jackan finns sedan tidigare i dam- och herr- storlekar. 999 kronor, naturkompaniet.se.

5. Härlig hoodie

Pile Hood är en fluffig Polartec-jacka från Haglöfs som samlar upp och håller kvar din kroppsvärme. Den ventilerar bra under äventyret – för att sedan torka kvickt efteråt. Finns i flera färger samt i både dam- och herrmodell. 1 400 kronor, haglofs.com.

6. Teddykänga

Odubbad vinterkänga från Icebug som kombinerar snygg design och praktisk utefunktionalitet. Forester Michelin Wic har en vattenavisande överdel i nubuck-läder, sula från Michelin – och minsann, ett gosigt Bluesign-certifierat teddyfoder. Finns i dam- och herrstorlekar. 1 700 kronor, icebug.se.

7. Björnetröja

Underbart varm teddyfleece, med en färgkod som självaste Björne skulle uppskattat. North Face Campshire Pullover Hoodie kan du använda som ett mellanlager under skaljackan eller solo som lättare höst- och vårjacka. Har känguruficka med blixtlås för värdesaker. 1 695 kronor, zalando.se.

8. Känguruhoodie

Skön teddyhoodie i 100 procent polyester, med en behändig känguruficka som kan värma fingrarna om du råkat glömma vantarna. Sitter fint till vardags, i fjällstugan och under jackan på kyliga promenader. 900 kronor, wearcolour.com.

9. Teddyklassiker

Helly Hansens 1877 Pile Jacket är en bekväm och sportig teddyfleece i klassisk stil. Polyestermaterialet är vattenavvisande och du får två handfickor med tryckknapp samt bröstficka med dragkedja. 1877 finns bara som herrmodell, men Helly Hansen har gott om gosiga alternativ för damer. 1 300 kronor, hellyhansen.com. 

5 miljösmarta prylar för familjeäventyret

Rustad för regn