De bästa friluftsprodukterna prisade i Scandinavian Outdoor Award

Varje år utser Scandinavian Outdoor Group vinnarna av Scandinavian Outdoor Awards på den internationella branschmässan ISPO i Tyskland. 

 

Aclima/WoolNet Overall

WoolNet Overall från det norska märket Aclima fick det som kallas för ”overall award”, vilket är det största priset. En blandning av olika merinotyger är nyckeln till detta baslager, som har smart mönster med hög funktion i små detaljer. Det stretchiga, mjuka WoolNet-tyget – som Aclima är kända för – blir inte blött när du svettas under hög aktivitet, det torkar snabbt och isolerar bra.

 

De bästa friluftsprodukterna prisade i Scandinavian Outdoor Award
WoolNet Overall från Aclima blev största vinnaren.

Bergans/future.labs.05.A
Bergans blev vinnare av miljö-priset. Anledningen är deras samarbete med Spinnova i fråga om produktutveckling. Spinnova representerar en disruptiv, ekologisk innovation som förvandlar cellulosa och avfall till textilfibrer, utan att använda skadliga kemikalier. Det gör produktionen mycket mer hållbar och det har potential att förändra hela textilindustrin. 


Sasta/Kaarna Trousers
Byxorna Kaarna från finska företaget Sasta kammade hem kläd-priset. Det är en bekväm utomhusbyxa som kan användas i många aktiviteter, från vandring året runt och jakt till fiske eller skidtur. Kombinationen av återvunnen ull, ekologisk bomull och återvunnen polyester garanterar inte bara hög funktionalitet och hållbarhet utan ger också byxorna ett unikt utseende. De produceras i Europa. 

 

USWE/Nordic 10
USWE Nordic 10 är vinterryggsäcken som prisas för sitt unisex-system som möjliggör en stabilt, studsfri och smidig passform. Den passar för högintensiva vinteraktiviteter som löpning, skridskoåkning eller längdskidåkning. Den har ett isoleringsskydd som reflekterar värmen på insidan och avskärmar från kyla och fartvind från utsidan.


Reima/Weather App
Reimas app ger föräldrar och barn chansen att på ett lekfullt sätt lära sig om rätt kläder för aktiviteter utomhus. Juryn gillade att appen tillgodoser både barns och föräldrars behov i ett tilltalande paket med språk och grafik som talar till båda. Utmaningarna i appen är ett smidigt sätt att locka ut familjer i naturen.


Reima/Reimatec Winter Jacket Kulkija
Finska Reima fick även pris för sin barnjacka Kilkija. Motiveringen prisade den höga funktionen i kombination med det rimliga priset. Vinterjackan har snösäkra fickor och är gjord i återvinningsbar polyester som ventilerar och är vattentät. 


Trangia/T-Spoon
Denna superstarka, men ändå lätta kombination av sked / gaffel kan hantera många års användning utan att gå sönder. Det tillverkas i Sverige av lokalt producerad, bioplast som kallas för Ecopaxx. Juryn gillade också den släta ytan på materialet som kan diskas i maskin.

 

 

Vinnarna i Scandinavian Outdoor Award vår/sommar 2020