Redaktionens pryl-favoriter


Redaktionens pryl-favoriter

Fjällräven Abisko Endurance 3

Familjens blåa Fjällräven Akka 3 har hängt med oss på äventyr i 15 år (ända sedan jag råkade bränna hål i dörren på det gröna Akka 3 som min man skaffat innan vi träffades). Älskar vårt tält för rymdkänslan, stabiliteten och den extremt stora absiden. Ett tag sov vi två vuxna och två småbarn i det, och när det så småningom blev för trångt fick en vuxen (erkänner, inte jag) sova ute i absiden. Akka pensionerades av Fjällräven 2017, istället kom Abisko Endurance 3 som är snarlikt men med ännu tåligare väv och nästan ett kilo lättare. 9 499 kronor, fjallraven.com.

/Marie Kjellnäs, Chefredaktör 

Redaktionens pryl-favoriter

Aclima Warm Wool Hood Sweater

I snart tio år har den här tröjan varit min bästis på turer året om, både som mellanlager och närmast huden. Den är varm och go på vintern, skön på sommarens svala fjälldagar eller utanför tältet på kvällen. Jag gillar särskilt kragen som har tre lägen: fälld bakåt, som polo eller uppfälld som en luva/balaclava. Merinoullen är mjuk och jag tycker fortfarande att tröjan är hur snygg som helst. Den nya modellen har ingen ficka på magen som min, utan istället två fickor på ryggen. 1 050 kronor, aclima.se.

/Emma V Larsson, Digital Redaktör 

Redaktionens pryl-favoriter

Arc’teryx Atom LT Hoody

Denna hybridjacka är alltjämt favoriten i min utegarderob. Dels på grund av mångsidigheten (vågar påstå att den funkar till allt förutom bastu och isvak) och dels på grund av hållbarheten. Hängt med mig i drygt 10 år och ännu inte ett spår av hål eller annat slitage. 2 499 kronor idag, arcteryx.com.

/Anton Furuland, Reporter 

Redaktionens pryl-favoriter

Haglöfs L.I.M Pant Women

När mina förra regnbyxor föll i bitar när jag vecklade ut dem ur garderoben, stegade jag in i friluftsbutiken och bad om de lättaste, regntätaste byxorna de hade – med dragkedja i sidan. Haglöfs L.I.M har vandrat i Bhutan, Transsylvanien och Sarek med mig. Alltid nerpackade, sällan använda – men när det gäller levererar de alltid 100 procent. 2 200 kronor, haglofs.com.

/Sofie Lantto, Art Director 

Redaktionens pryl-favoriter

Jetboil Zip Cooking System

På flerdagarsturer kör jag nästan alltid frystorkade portioner – och mitt kära Jetboil, som aldrig klickar. Minns fortfarande aha-upplevelsen när jag första gången såg det köket in action, så osannolikt enkelt och kraftfullt. Min gamla modell har kommit i nya skepnader, den på bilden heter Zip. Nu finns också ett lyxigt kaffefilter i silikon som tillbehör, jag har bara testat hemma än så länge men det bådar gott. Köket kostar 1 345 kronor och filtret 199, outnorth.se.

/Marie Kjellnäs, Chefredaktör 

Redaktionens pryl-favoriter

Thule Chariot Cross 2

Det är inte alltid man varken vill, orkar eller hinner dra iväg med packning och två små barn i bärstol. Men ut i skogen vill vi ju, helst ofta. Med den här vagnen blir det plötsligt väldigt enkelt att sticka ut spontant. Vi använder den som vanlig barnvagn i både terräng och på asfalt. På utflykten packar vi den full med barn, stormkök och mat och till våren görs den om till en cykelvagn. Barnen älskar den av uppenbar anledning – det är ju en korsning mellan tält och koja! Det stora hjulet (för jogging/vandring) är bra i kuperad terräng men även de två små promenadhjulen fungerar bra på de flesta underlag. 10 999 kronor (skid- och jogging-kit kan köpas separat), thule.com.

/Emma V Larsson, Digital Redaktör 

Redaktionens pryl-favoriter

Lundhags MIRA II WS LT High

Satte ner mina fötter i ett par Mira från Lundhags första gången för drygt åtta år sedan, och det kändes som att ta på sig ett par stabila foppatofflor. När jag upptäckte att de hette som min dotter fanns det ingen tvekan. Jag har testat många kängor sedan dess men när det verkligen gäller plockar jag fram Mira, ger dem lite kärlek och vandrar iväg. Vinter, sommar, höst och vår. Snöskovandring och myrar i Patagonien. De är lätta, torkar snabbt och Lundhags har käng-garanti. 4 700 kronor, lundhags.com.

/Sofie Lantto, Art Director 

Checklista för tältköpare