Prylar: Sov gott i tältet


Prylar: Sov gott i tältet

1. Nordisk Oscar -2 Curve

Smidig och lätt syntetsäck för tre säsonger. Passformen är skönt kurvig och sovsäcken bjuder dessutom på bra ventilation när du lagt dig för att sussa. Komforttemperaturen ligger på 4°C och säcken väger 880 gram i storlek L. 3 620 kronor, nordisk.eu.

 

Prylar: Sov gott i tältet

2. Helsport Trollheimen Superlight

Lätt men värmeeffektiv sovsäck med dunliknande syntetfiber som fyllning. Håller för tre säsonger, men det finns även en maffigare vintermodell av denna sovsäck. Väger 1 240 gram och har en komforttemperatur på 2°C. Finns både i dam- och herrmodell. 2 999 kronor, helsport.no.

 

Prylar: Sov gott i tältet

3. Vaude Meglic Eco 700 Syn

Innovativ och prisvinnande sovsäck för tre säsonger, tillverkad i miljösnäll syntet. Bland annat är huvudmaterialet polyamid helt och hållet återvunnet, dessutom består 30 pro- cent av fyllningen av den nedbrytbara na- turfibern Kapok. Har en komforttemperatur på 5°C och väger 1 200 gram. 4 499 kronor, vaude.com.

 

Prylar: Sov gott i tältet

4. Exped Flexmat Plus M

Tjockt men vikbart liggunderlag i IXPE-foam som borgar för en skön och varm sömn till en förhållandevis låg vikt på 500 gram. Det är 183 centimeter långt och har en komfort- temperatur på -4°C. Finns även i storlek small, samt i liknande modell under namnet Flexmat. 599 kronor, exped.com.

 

Prylar: Sov gott i tältet

5. Rab Mythic Ultra 120

Ultralätt sovsäck på 400 gram, vars fyllning består av RDS-certiferat dun med en fyll- nadsgrad på 900+. Man har använt Thermo Ionic Lining Technology, vilket innebär att en titanbeläggning på fibrerna reflekterar värme tillbaka mot kroppen. Här ligger kom- forttemperaturen på 0°C. 5 650 kronor, rab. equipment.

 

Prylar: Sov gott i tältet

6. Nemo Flyer

Självuppblåsande liggunderlag som står pall för tre säsonger. Designen är minimalistisk, det är tillräckligt tjockt och formar sig be- kvämt efter kroppen. Väger cirka 870 gram och är 193 centimeter långt. Skulle något vara tokigt med liggunderlaget kan du luta dig mot Nemos livstidsgaranti. 1 330 kronor, nemoequipment.com.

 

Prylar: Sov gott i tältet

7. Bergans Rabot Down Blanket 300

Mångsidig och mysig dunfilt som dels kan användas på egen hand och dels som för- stärkning i sovsäck. Fylld med 300 gram RDS-certiferat gåsdun (90/10), väger totalt 630 gram och är prick 2 meter på längden. 3 000 kronor, bergans.com.

 

Prylar: Sov gott i tältet

8. Haglöfs Musca -1

Varm och mångsidig sovsäck fylld med syntetmaterialet Tri-Fusion, medan det yttre huvudmaterialet är i 50D polyester och fodret i 75D polyester. Finns i flera olika utföranden, men denna modell har en komforttemperatur på 4°C och väger runt kilot. 1 100 kronor, haglofs.com.