Bo klimatsmart i Hjo

För den som vill göra sin svemester så klimatsnäll som möjligt (utan att checka in i eget tält, alltså) har ett nytt spännande boendekoncept börjat ta form i skogarna utanför västgötska Hjo. Bakom idén ligger företaget Inforest, som skissat fram en serie åtskilda stugor placerade i ensliga skogsgläntor.

När allt är färdigsnickrat och på plats kommer här att finnas tre olika stugor, samtliga med fullt utrustade kök. I dagsläget är den första, Ebbe, redo för uthyrning. Man har satsat på hög kvalitet i materialval och inredning – och för att minimera klimatavtrycket är Ebbe utrustad med inbyggd vattentank och solpaneler som lagrar energin i batterier.

Varför du ska bo i skogen utanför Hjo? Tja, förutom bekväm övernattning väntar här en rad olika äventyrsmöjligheter. Huset står nämligen i direkt anslutning till vandringsleden Västra Vetterleden och bara en kort promenad bort går det att hoppa på den 44 kilometer långa pilgrimsleden Hjo-Kungslena. Är det stigcykling eller löpning som lockar finns också ett friluftsområde i närheten, samt ett gäng stigar och skogsvägar precis utanför knuten.

Vill du lämna skogslivet för en stund har du bara fem kilometer in till centrala Hjo, som ligger vid Vätterns strand en timme norr om Jönköping.

På inforest.se kan du läsa mer om skogsboendet och omgivningarna.