SVAMPSTROGANOFF MED PICKLAD RÖDLÖK
4 portioner
500 g färsk svamp, ansad och i bitar
1 näve torkad svamp
1 gul lök, skivad
2 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
3 dl grädde, valfri sort
2 tärningar svampbuljong
1 burk kikärtor, kokta
Timjan
Soja
Sambal oelek
Smör till stekning
4 portioner ris
Snabbpicklad lök:
2 röda lökar, skivade
1 dl vinäger, äpplecider- eller vitvins-
1 tsk salt
1 tsk socker
Förbered den snabbpicklade löken hemma genom att blanda samtliga ingredienser i en burk, och ställ i kylen till avfärd. På plats i naturen ser du till att allt som behövs för matlagningen finns nära till hands.
Tänd köket, stek svamp och lök i smör i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och mjöl. Fräs under omrörning, häll i grädde och buljong. Låt koka 5 minuter.
Häll i kikärtor, smaka av med timjan, soja och sambal.
Koka ris och servera till.