Netflix för äventyrare

När coronakrisen slog till på allvar i Sverige förändrades vardagen radikalt för många. Så även för fotografen och äventyraren Linda Åkerberg, som nyss haft en fullbokad kalender.
– Allt gick supersnabbt. Föreläsningar, event, resor och andra jobb ställdes in, berättar hon.

Ur krisen föddes dock en idé – att skapa en ny plattform för digitalt äventyrsmaterial. 5 juli lanserades Wilderness TV, utvecklad i samarbete med fotografen och äventyrskollegan Emma Svensson. På sajten wildernesstv.se kan användare ta del av föreläsningar, filmer, workshops och träningsprogram levererade av välkända uteprofiler. Du kan till exempel starta dagen med 25 minuter uteyoga tillsammans med Annelie Pompe eller höra Johanna Davidsson berätta om när hon korsade Sydpolen.

I dagsläget är majoriteten av innehållet gratis och även i fortsättningen kommer det finns mycket gratis material, berättar Linda.
– Förhoppningen är att det kommer växa och bli större och fungera som ett komplement för oss som delar på sidan. Vi kommer att köra ett år till att börja med, sedan gör vi en utvärdering.

I dagsläget är nästan alla profiler som knutits till sajten kvinnor, men initiativtagarna välkomnar fler manliga profiler.