Större friluftsbyxor för kvinnor

Funktionskläder för kvinnor, av kvinnor. Så lät det när varumärket Astrid Wild lanserades för drygt ett år sedan. Grundarduon Maria Paulsson Rönnbäck och Jemina Pomoell hade noterat att utbudet av välsittande kläder för äventyrliga kvinnor var tämligen smalt, och bestämt sig för att ändra på det.

Astrid Wild-stilen är avslappnad och vardagsnära, med bas i funktionella material. Idag finns västar, tröjor och fleecejackor i ull att beställa på den egna hemsidan, samt två olika byxmodeller. Och det är byxorna som nu är i fokus, då man utökar storleks-spannet från tidigare 34–44 till 30–50.
– När vi startade Astrid Wild pratade vi med 400 kvinnor och ett återkommande ämne var svårigheten att hitta rätt storlek och passform på byxor. Det märks också tydligt i olika friluftsforum på nätet och särskilt bland kvinnor med större storlek än 44–46, säger Maria Paulsson Rönnbäck.

Kan utökas mer
Beroende på hur de nya storlekarna tas emot kan byxsortimentet komma att utökas med nya längder och midjor framöver. Överdelarna däremot kör på i redan befintliga storlekar, berättar Maria.
– Där går vi redan upp till XXL. Vi har inte haft samma efterfrågan för att utöka överdelarna, men vi lyssnar hela tiden på vårt community.

Byxan på bilden heter Amelia Hiking Pants, den finns i fyra färger och i storlekarna 30–50. Priset är 1 595 kronor paret på astridwild.com. 

Ge oss kläder som passar!

Läsarnas kläd-lösningar: "Damkläder går bort"