Fjällen får ny utmaning

Egentligen är det inte fråga om en ny fjällutmaning, utan två. Den mer tävlingsinriktade Svenska Fjällklassikern omfattar tre tuffa lopp där du ska skida Kungsledenrännet (80 kilometer), cykla Åre 900 Hillclimb samt springa Idre Fjällmaraton (45 kilometer) inom loppet av tolv månader.
– Fjällvärlden är sagolikt vacker året om. Varför vi väljer att lägga till en utmaningsaspekt är för att denna ofta utgör en extra motivator till att faktiskt ta sig ut, röra på sig och kanske upptäcka platser man inte visste fanns, säger Linnea Nilsson-Waara i ett pressmeddelande.

Utmaning nummer två, döpt till Fjälltoppsklassikern, kräver ingen nummerlapp. Här handlar det istället om att bestiga den högsta toppen i vart och ett av våra fyra fjällandskap – Kebnekaise (2 097 m ö h), Storsylen (1 762 m ö h – toppen ligger förvisso i Norge, men själva Sylmassivet är den mest högalpina delen av Jämtlandsfjällen), Helags (1 797) och Storvätteshågna (1 204 ). Detta gör du i lugn och ro, på egna villkor – men tolvmånadersregeln gäller även här.
– Oavsett vilken fjällklassiker du tar dig an kommer upplevelsen bli till ett unikt äventyr och minne för livet. Förhoppningen är att utövarens resa medför positiva upplevelser, personlig utveckling och lärdomar för livet, tillägger Erika Nilsson-Waara.

Gå in på svenskafjallklassikern.com för att läsa mer.
Fler kittlande utmaningar i fjällmiljö hittar du exempelvis på vitagronabandet.se och classic. fjallraven.com.