Hemlagad fruktsoppa i termosen ger turen en ny dimension. Vår utekock Sussi har mixat ihop ett snabbt och enkelt recept som får dina smaklökar att jubla.
RECEPT: SUSANNE JONSSON
FLYTANDE ÄPPELPAJ
4 portioner
1 l äppeljuice
2 msk potatismjöl
1 delad och urskrapad vaniljstång
1 tsk kardemumma, mortlad
Ett par citronskivor (valfritt)
Piffa extra: Vaniljsås, torkade äppelskivor, krossade kakor, kanel …
Vispa ut potatismjölet i juicen, tillsätt citronskivor, vanilj och kardemumma.
Koka upp och dra åt sidan. Vispa lite.
Häll på termos direkt eller låt svalna och värm upp inför turen.
Soppan går även bra att servera kall.
Montera som en äppelpaj-drink med torkade äppleskivor, vaniljsås och kakkross.
Pudra gärna lite kanel över.