3 destinationer för stigcykling

Fortsatt stigsatsning i Järvsö
Under 2020 var det premiär för ett nytt nätverk bestående av 20 kilometer cykelled i skogarna runt Järvsö – och nu har man beviljats ekonomiskt tillskott av Region Gävleborg för ytterligare ledbyggen. Bakom satsningarna ligger företaget Cykla Järvsö och totalt rör det sig om 60 kilometer led för crosscountry-cykling. Allt beräknas vara klart till slutet av säsongen 2022 – till dess utforskar vi det redan digra stigutbudet i Järvsö. Mer info på jarvso.se.

Ny MTB-arena i Örnsköldsvik
Den lokala cykelklubben Örnen har, i samarbete med Örnsköldsvik kommun och Allmänna Arvsfonden, utvecklat nya Örnen MTB Arena för stigcyklister. Befintliga leder på ungefär tre mil har fått sig en uppfräschning med bland annat markerade lednamn, riktning och svårighetsgrad – dessutom har 3,4 kilometer ny led byggts. 22 maj är det dags för officiell invigning av arenan, belägen mellan Skyttis ishall och Bonäset. Slå in ckornen.se för mer info.

Mer cykling i Bergslagen
100 mil skyltad mountainbikeled och totalt 420 mil cykelled, från Askersund till Djursö. Det erbjuder Bergslagen Cycling, som är ett samarbete mellan Örebro läns kommuner och föreningar samt Region Örebro Län. Och mer ska det bli under 2021, meddelar ansvariga till Utemagasinet – ökat intresse betyder nya satsningar. Vilka stigbyggen som får grönt ljus under året är ännu inte spikat. Njut av det som finns så länge, och håll koll på bergslagencycling.se.