MORÖTTER & RÖDBETSHUMMUS
1 portion
1 stor morot, i bitar
3 msk rödbetshummus
Lägg morötterna i en burk, toppa med hummus.
TIPS! Snabbt, enkelt och gott för alla åldrar. Rödbetshummus finns färdig i butik, du kan också mixa ner en kokt rödbeta i receptet på hummus längre ned.
ROSTADE BETOR, HUMMUS & CASHEW
1 portion
1 dl rostade rödbetor, i klyftor (eller andra rotfrukter)
3 msk hummus (egen eller färdig)
2 msk cashewnötter
Lägg betorna i en burk, toppa med hummus och nötter.
GRUNDRECEPT ROSTADE RÖDBETOR
4 portioner
1 kg rödbetor, skrubbade, i klyftor
1 tsk timjan, torkad
Olja, salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg betorna i en långpanna, ringla över olja. Strö på salt, peppar och timjan. Rosta tills de är just precis färdiga, med tuggmotstånd kvar. Det tar cirka 20 minuter.
GRUNDRECEPT HUMMUS
6 portioner
1 dl kikärtor, kokta och sköljda
1 vitlöksklyfta
1/2 dl tahini (sesampasta)
1/2 dl pressad citron
1 dl vatten
2 tsk salt Olivolja
Mixa samtliga ingredienser utom olja i 5 minuter i matberedare. Ställ i kyl. Vid servering, gör en grop i röran med baksidan av en sked, ringla olja över.
LINSER, FETAOST & ROSTAD MANDEL
1 portion
1 dl kokta linser
1 tsk olivolja
1 tsk äpplecidervinäger
40 g fetaost
Några oliver
1 näve rostad mandel
Lägg linserna i en burk, ringla på olja och vinäger. Toppa med fetaost, oliver och mandel.