Utemat: Packa en snackpot!


Utemat: Packa en snackpot!
TIPS! Kokta ägg är perfekt att ha med i ryggsäcken på dagstur – gott och mättande i smart förpackning.

MORÖTTER & RÖDBETSHUMMUS
1 portion
1 stor morot, i bitar
3 msk rödbetshummus

Lägg morötterna i en burk, toppa med hummus.

TIPS! Snabbt, enkelt och gott för alla åldrar. Rödbetshummus finns färdig i butik, du kan också mixa ner en kokt rödbeta i receptet på hummus längre ned.

ROSTADE BETOR, HUMMUS & CASHEW
1 portion
1 dl rostade rödbetor, i klyftor (eller andra rotfrukter)
3 msk hummus (egen eller färdig)
2 msk cashewnötter

Lägg betorna i en burk, toppa med hummus och nötter.

GRUNDRECEPT ROSTADE RÖDBETOR
4 portioner
1 kg rödbetor, skrubbade, i klyftor
1 tsk timjan, torkad
Olja, salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg betorna i en långpanna, ringla över olja. Strö på salt, peppar och timjan. Rosta tills de är just precis färdiga, med tuggmotstånd kvar. Det tar cirka 20 minuter. 

GRUNDRECEPT HUMMUS
6 portioner
1 dl kikärtor, kokta och sköljda
1 vitlöksklyfta
1/2 dl tahini (sesampasta)
1/2 dl pressad citron
1 dl vatten
2 tsk salt Olivolja

Mixa samtliga ingredienser utom olja i 5 minuter i matberedare. Ställ i kyl. Vid servering, gör en grop i röran med baksidan av en sked, ringla olja över.

Utemat: Packa en snackpot!
TIPS! I den här kan du blanda grönsaker du råkar ha hemma – majs, paprika, hackad röd lök eller morot funkar jättebra.

LINSER, FETAOST & ROSTAD MANDEL

1 portion
1 dl kokta linser
1 tsk olivolja
1 tsk äpplecidervinäger
40 g fetaost
Några oliver
1 näve rostad mandel

Lägg linserna i en burk, ringla på olja och vinäger. Toppa med fetaost, oliver och mandel.