Prylnytt: Skräpfri picknick

1. WILDO OUTDOOR CUTLERY SET
Nätt och behändigt bestickset som väger endast 31 gram och är tillverkat av 70 procent biobaserad polyamid. Består av kniv, gaffel och sked som smidigt kan sättas ihop som en enhet men också lätt kan tas isär. Finns i fem olika färger. 129 kronor, wildo.se.

2. PRIMUS KLUNKEN
Kompanjonerna Primus och Fjällräven har gått ihop och tagit fram en kompis till gamle Kånken – närmare bestämt en vattenflaska som passar perfekt i sidofacket på den klassiska ryggan. Klunken (hehe) är tillverkad i livsmedelsklassat 18/8 rostfritt stål och väger in på 175 gram. Finns i några olika utföranden och rymmer antingen 0,5 eller 0,7 liter. 299–349 kronor, primus.se.

3. STANLEY LEGENDARY CAMP MUG
Robust och retrosnygg termosmugg med smart lock som gör att rätt temperatur bibehålls. För varma drycker har du 1,5 timme på dig att sippa färdigt, medan tre timmar gäller för kalla drycker. Muggen rymmer 0,35 liter och är gjord i rostfritt stål. 349 kronor, stanley.com.

4. VSSL JAVA COFFEE GRINDER
Duger inget annat än det bästa och mest välsmakande utekaffet? Spana i så fall in denna snygga och portabla kaffekvarn, som ger javanördar sitt lystmäte även utanför tullarna. Java Coffee Grinder från VSSL Gear är tillverkad i äventyrståligt aluminium och rostfritt stål, väger 396 gram och ryms i näven. 1 499 kronor, vsslgear.com

5. CAMELBAK MULTIBEV
Perfekt två-i-ett-lösning för picknick och utehäng, som funkar lika bra när du är på resande fot. Multibev från Camelbak är nämligen inte bara en vattenflaska, utan har också en avtagbar kopp som kan användas separat. Materialet i vakuumisolerat stål håller rätt temp på kaffet, vattnet eller ölen. Muggflaskan finns i två varianter, 0,5 och 0,65 liter. 499–550 kronor, camelbak.com.

6. UCO NEASTING MEAL KIT
Praktiskt och packvänligt matkit för två personer, som gjort för att ta med på äventyrlig picknick. Kitet (tillverkat i livsmedels – säker polypropen) består av koppar, tallrikar, skålar och bestick. Livstidsgaranti medföljer. 450 kronor, ucogear.com.

7. LIGHT MY FIRE TITANIUM COLLECTION
Litet kit med tålig spork och sugrör, som Light My Fire numera tillverkar hemma i Sverige. Materialet är i hållbart och gediget titan och fodralet som medföljer är sytt i återvunnen merinoull som blir över i Woolpowers produktion av underställ med mera. 525 kronor, lightmyfire.com.

8. HYDRAPAK RECON
Praktisk och tålig vattenflaska som rymmer en liter vätska, tillverkad i 50 procent återvunnet material. Recon väger 189 gram och går att köra i diskmaskin. Finns även mindre, á 0,75 liter. 230 kronor, hydrapak.com.