Utemagasinet prisas i Europa

Story House Egmonts Utemagasinet har kammat hem två fina priser i den årliga tävlingen European Magazine Award, som arrangeras av det tyska medieföretaget Oberauer och delas ut i samband med European Publishing Congress den 15 juni. I tuff konkurrens med flera hundra magasin från olika europeiska länder har Utemagasinet utsetts till vinnare i kategorierna ”special interest” och ”photography”. Alla tävlingsbidrag har bedömts av en internationell och namnkunnig jury där bland annat svenska Readlys vd Maria Hedengren ingår.
– Vi är förstås superglada och stolta över dessa utmärkelser, säger Utemagasinets chefredaktör Marie Kjellnäs. Man jobbar ju inte med magasin för att vinna priser, men det känns fint att få ett par kvitton på att Utemagasinet håller hög kvalitet även i europeisk jämförelse.

Fotopriset är extra glädjande, tycker Marie Kjellnäs.
– De senaste åren har vi jobbat målmedvetet med att lyfta fram bra foto i Utemagasinet, i nära samarbete med flera av landets bästa fotografer. Utan dem inget fotopris! Jag tänker till exempel på superproffs som Claes Grundsten, Roger Borgelid, Anette Andersson, Mattias Fredriksson och Emma Mattsson.

Utemagasinet prisas i Europa
Utemagasinet prisas i Europa