Majvandring i Brösarps backar

#UTEIDAG
En dag att tillbringa i trakterna? Ta då och njut av en rundvandring kring Brösarps backar. Startar gör du i Brösarp och du slår först kurs på Skåneledens delled SL 4 för att sedan cruisa vidare på Österlenleden och till sist den lokala vandringsslingan Backaleden. Turen är tio kilometer lång och tar dig till lägerplatsen Vantalängan och sedan tillbaka till Brösarp. Finfina backvyer och härlig lövskog är några belöningar som väntar.

#UTEHELGEN
Har du en hel skånehelg till ditt förfogande, och ett par sköna skor? Traska från Brösarp och Torparebron till Vantalängan, men istället för att vända tillbaka fortsätter du på SL4 Österlenleden och gör den lite längre rundturen Österlencirkeln. Vandringen på cirka 34 kilometer (eller löpningen, för den delen) går förbi kulturlämningar som Alunbruket och Agusastugan. Du får dig också en dos österlensk naturidyll genom Drakamöllans naturreservat, som charmar de flesta med sitt vackra hedlandskap.

#UTEDRÖMMEN
Genom Brösarp går som sagt Österlenleden, en av Svenska Turistföreningens tolv signaturleder. Från Nybostrand till Andrarum sträcker den sig 93 kilometer, via bland annat Stenshuvud och Haväng, mestadels längs kusten. Räkna alltså med maffig havsutsikt som går att fånglo på mest hela tiden. Signaturled Österlen består av sju etapper och övernattningar kan göras på hotell, camping och vandrarhem vid alla stopp.

Mer info: skaneleden.se; svenskaturistforeningen.se/guider-tips/leder/osterlenleden; brosarp.se.