Seven Summits i Stockholm

Den nya topputmaningen i Stockholm – som är ett samarbete mellan Renata Chlumska, podden Husky och Downtown Camper by Scandic – drog igång i maj. Kroken är att Chlumska i år firar 25 år som professionell äventyrare. 2014 blev hon första svenska kvinna att klara av den officiella och nååågot tuffare varianten av Seven Summits, där det högsta berget i varje världsdel ska bestigas.

Till utmaningen i huvudstaden har Chlumska, tillsammans med Huskypoddaren Magnus Ormestad, valt ut sju lokala toppar. Dessa är Hammarbybacken, Tantolunden, Hagakullen, Skinnarviksberget, Vanadislunden, Vita berget och Långholmen. Var och en av dessa har fått en ”väntopp” i någon av de sju internationella jättarna.

När cityäventyraren bestigit en topp kan hen krydda sin upplevelse genom att peta igång appen Storyspot, och höra Renata berätta om sin väg till den tuffare toppen. Inslaget är knutet till platsen och kan bara höras om man befinner sig där med sin mobiltelefon. Renata Chlumska säger i ett pressmeddelande att det känns häftigt och relevant att på det här viset ta några av världens högsta berg till Stockholm och inspirera fler att nå nya höjder.
– Fler än någonsin vill komma ut, vara aktiva och upptäcka sitt närområde eller nya platser. Då är detta det perfekta äventyret att göra själv eller med familjen.

Baslägret för expeditionen är på hotellet Downtown Camper by Scandic och där kan man efter slutfört äventyr hämta ut ett pris.

Mer information om utmaningen – som förstås riktar sig både till stockholmare och besökare – kan du hitta på renata.nu.