Lina och Erik är årets äventyrare

Varje år delar Adventure Academy ut priset Årets äventyrare till en kvinna och en man som genomfört ett äventyr lite utöver det vanliga. 2020 års vinnare, som nu har utropats, bekräftar regeln.

Årets kvinnliga äventyrare är alltså Lina Hallebratt, som under fjolåret skidade 175 mil längs Vita bandet – och därmed blev jämtländskan den första att notera sig för fem vita/gröna band. Under vintern 2021 har hon fyllt på med ytterligare två vita band, vilket vi skrivit om tidigare. Inte undra på att hon har en speciell relation till den där sträckan mellan Grövelsjön och Treriksröset.
– Jag börjar le direkt när jag tänker på Vita och Gröna bandet, det är så fantastiskt. Ingen tur är den andra lik av de banden jag gjort. På vintern måste man också verkligen anpassa sig och blir i nuet på ett annat sätt, säger Lina Hallebratt.

Det är inte första gången Lina Hallebratt utses till Årets äventyare. 2015 fick hon titeln för att ha kört vita, gröna och blåa bandet (havspaddlarnas) under samma år.

En debutant på pallen är 35-åriga Erik Sander, som kammar hem priset som Årets manliga äventyrare. Hans bedrift? En 230 mil och 38 dagar lång sup-färd genom Sverige, från Lappland till Skåne.
– Det känns såklart jättebra att få det här priset, framför allt eftersom jag hållit på med rätt okonventionella äventyr. Det är kul att ett sådant här äventyr också kan vinna, säger Erik Sander, som tidigare kört Sverige runt på longboard. För mer info, gå in på aretsaventyrare.se.

Packa som ett proffs inför vandringen