Prylguide: Skogen kallar


Prylguide: Skogen kallar

Mormors kniv
Grandmother knife från finska Roselli är ett handgjort och multifunktionellt smycke att hänga i bältet, med blad i kolstål och handtag i björk. Perfekt för friluftslivets småjobb. Namnet anspelar på den lilla kniv som de äldre förr tog till när tänderna trillat ut och maten behövde finfördelas. 730 kronor, roselli.fi.

Prylguide: Skogen kallar

Rejäl ryggsäck
Arrowhead Trail Rolltop Pack är en handgjord ryggsäck från amerikanska Frost River, för dig som gillar rejäla doningar. Materialet i 510-grams vaxad canvas är riktigt slitstarkt och även vattenresistent. Ryggsäcken väger cirka 1,4 kilo och rymmer 18/25 liter packning. 2 160 kronor, uthuset.se.

Prylguide: Skogen kallar

Hängslen för damer
Det krävs en del attityd för att bära upp ett par hängselbyxor om man är över tio år – men dessa sköningar är värda ett försök. Vardag Dungaree Trousers från Fjällräven är sydda i följsam och tålig G-1000 Eco Stretch, för damer i storlek S–XL. 1 999 kronor, naturkompaniet.se.

Prylguide: Skogen kallar

Hitta svampen
Niki Sjölund, som gav ut populära boken Vildplockat för några år sedan, följer nu upp med läsning om ätliga svampar i svensk natur. Går det att äta röksvamp? Vilken svamp smakar kyckling? Det och mycket annat får du veta i Vildplockad svamp. 219 kronor, Natur & Kultur.

Prylguide: Skogen kallar

Skön skjorta
Bintang Hemp Shirt från Tierra är en klassisk skogshuggarskjorta, sydd i hampa och ekologisk bomull. Skjortan sitter skönt mot kroppen och hampan gör den även sval och naturligt antibakteriell. Finns för både dam och herr, även i röd färg. 899 kronor, tierra.se.

Prylguide: Skogen kallar

Skal på foten
Tidlösa skalkängan Forest II från Lundhags är ett lika snyggt som robust val i skogen. Med skaft i fullnarvsskinn och vattentät nederdel i cellgummi ger den trygga steg på både led och i vildare terräng. Vikten ligger på cirka 1 500 gram per par. 3 500 kronor, lundhags.com.