Utforska naturen i Japan

1. Skogsbada i Yoshino-Kumano

Shinrin-Yoku, även känt som skogsbad, är ju närmast en folkrörelse i Japan. Alla naturområden gör såklart jobbet, men visst finns det ställen som sticker ut i mängden och sägs kunna maxa den sinnliga och avkopplande aktiviteten.

Ett exempel är nationalparken Yoshino-Kumano, cirka 20 mil bilväg söder om Osaka, som i över tusen år lockat naturfrälsta och pilgrimer. Här kan du avnjuta gamla och mäktiga skogar, en dramatisk kustlinje och häftiga bergstoppar.

2. Vandra i Kamegamori

På den norra delen av ön Shikoku, i bergsområdet Kamegamori, kan du kvickt och ledigt bestiga toppen på 1896 meters höjd. Turen startar på 1 670 meter och det blir därmed en stigning på runt 230 höjdmeter. Räkna med cirka tre timmar tur och retur, och en riklig belöning i form av häftiga vyer. Har du tur med vädret kan det heliga berget Mt Ishizuchi (1 982 meter över havet) skymtas – även den nåbar på en dagstur, om än något tuffare med 698 höjdmeter.

3. Topptura i Hokkaido

Vilken skidort som har världens bästa puder tvistar de lärde om, men ett namn som ständigt är med i diskussionen är Hokkaido, den nordligaste av Japans fyra stora öar. Är snögudarna på gott humör kan du njuta av toppturer (eller liftburet) i världsklass. Önskas guidning? Pathfinder Travels, Active Ski Travel och Snowminds arrangerar skidresor från Sverige. Besöker du Hokkaido sommartid kan du till exempel vandra i fina nationalparken Shiretoko.