Sista chansen att boka Utefest!


Sista chansen att boka Utefest!
Du väljer själv vad din friluftsfestival ska innehålla. Vissa går all in och testar allt, andra tar det lugnare och njuter av miljön och sällskapet runt lägereldarna.

Årets Utefest är mer efterlängtad än någonsin. Efter två års väntan får vi äntligen samlas i FriluftsByn i Höga kusten igen, för en långhelg fylld av friluftsliv och äventyr. Utemagasinets chefredaktör Marie Kjellnäs är exalterad:
– Det känns som en nystart, på många sätt. Tillsammans med FriluftsByn och Outnorth har vi satt ihop ett riktigt brett och spännande schema, med både favoriter från förr och nya uteaktiviteter. 

Precis som tidigare år byggs Utefest Basecamp upp i FriluftsByn i Docksta utanför Örnsköldsvik. Här hålls workshops i allt från yxtäljning och utematlagning till äventyrsfoto och prepping. Till detta kommer guidade turer i Skuleskogens nationalpark, paddling i Bottenhavet och Gällstasjön, Via ferrata-klättring på Skuleberget – och mycket mer.

– Det fina med Utefest är att valmöjligheterna är enorma, du väljer själv vad din friluftsfestival ska innehålla. Vissa går all in och testar allt, andra tar det lugnare och njuter av miljön och sällskapet runt lägereldarna. Jag ser fram emot att barmarksträna inför skidsäsongen med Marcus Hellner – han kör grupper för både nybörjare och träningsvana. Och så vill jag förstås blanda vilda drinkar med utebartendern Bella Porcile, säger Marie Kjellnäs.

Hela programmet hittar du på utefest.se, där du också bokar ditt utepass och boende – i tält eller stuga. Kom som du är, själv eller tillsammans med någon du gillar!

Har du inte möjlighet att komma till Höga kusten 10–12 september? Misströsta inte, du kan få en rejäl dos Utefest via Utemagasinets Instagramkonto under helgen. Både fredag och lördag kväll livesänder Uteredaktionen intervjuprogrammet Utelive med intressanta gäster. 

SCHEMA UTELIVE @UTEMAGASINETSVERIGE 

Fredag 10 september kl 17:00–18:00

Välkommen till Utefest!
Marie Kjellnäs, Utemagasinet
Jerry Engström, FriluftsByn

Laga mat på stekhäll
Tobias Eklund, Dalum

Att tälja med yx
Julia Kalthoff, yxsmed

Träna inför längdsäsongen
Marcus Hellner, Outnorth


Lördag 11 september kl 17:00–18:00

Allt om Via ferrata
Tero Libell, Via Ferrata Skuleberget 

Klä dig rätt i utelivet
Johan Skullman, Aclima

Hike & write
Emma V Larsson, Utemagasinet

Knivskola för friluftsfolk
Jonas Landolsi, Brusletto

 

För bokning och mer info se: utefest.se

Sista chansen att boka Utefest!
Precis som tidigare år byggs Utefest Basecamp upp i FriluftsByn i Docksta utanför Örnsköldsvik.