9 tillgängliga turer

 

1. Kullarulla, en 3 mil lång asfalterad led mellan Mölle och Lerberget i nordvästra Skåne. Leden är en liten del av Skåneleden som är speciellt framtagen för människor som har svårt att gå. Det finns anpassade toaletter efter leden.

2. Segerstads naturreservat väster om Karlstad. Från parkeringen följer man en bred fin stig ned mot vattnet och spången som går utmed stranden. Vid några ställen finns det anpassade toaletter och rastplatser med grill.

3. Klarälvsbanan, 9 mil asfalterad cykelled mellan Uddeholm och Karlstad. Eftersom den är asfalterad och väldigt flack så är det lätt att ta sig fram på leden. På Klarälvsbanans hemsida kan man få fram mer information och kartor om leden. www.klaralvsbanan.se

4. Ängsö naturreservat, Västerås. Reservatet ligger mellan Västerås och Enköping vid Mälaren. Det finns ett flertal stigar, vägar och en utsiktsplattform där man lätt tar sig fram med rullstol.

5. Östra Järvafältet, Stockholm. Fina grusvägar som går genom skogen ner till Bögs gård och Väsby gård. Vid bägge gårdarna finns det anpassade grillplatser, rastplatser och anpassade toaletter.

6. Tyresta nationalpark. Vid Tyresta by kan man ta sig runt och njuta av området och vill man veta mer om platsen kan man gå in i naturum som är anpassat. Anpassade toaletter finns det på fler platser runt om i området. Man kan även ta sig runt på en del stigar i området, bland annat Barnvagnsslingan och stigen upp mot Lycksjön till ett anpassat vindskydd som ligger cirka en km in i skogen.

7. Fulufjället, Dalarna. Från naturrum kan man följa en slinga genom området som visar en fantastisk fjällnatur med myrar och höga fjäll runtom.

8. Hamra nationalpark som ligger mellan Orsa och Sveg. Från parkeringen och naturum kan man följa en bred fin stig ut mot en myr och njuta av ett stort våtmarksområde. Spängerna som finns i området är breda och fina och vid några ställen finns det vindskydd med grillmöjligheter.

9. Abisko nationalpark (Centrala Abisko och ned mot Torne träsk). I centrala Abisko kan man ta sig runt i området och njuta av den fantastiska utsikten över Torne träsk med fjällen i bakgrunden. Det finns en slinga som heter Abisko Grand Canion som är anpassad för rullstol. Där tar man sig fram på en bred spång genom ett fantastiskt område med vattenfall och branta klippor.