Boka en vinterkurs!

#UTEIDAG
Dra ihop ett kompisgäng eller familjen, gör en gemensam önskelista med grejer ni vill lära er – och boka en guide för en dag. Har ni redan en vintersemester planerad är det enklaste att vända sig till en lokal guidefirma eller fråga efter tips hos turistinformationen. De flesta guider är öppna för privata bokningar med specialupplägg. Har du vägarna förbi Grövelsjön i vinter kan fjällguide bokas via STF. En halvdag kostar 2600 kronor för en grupp och heldag 4500 (även flerdagarsupplägg är möjligt). Som exempel kan tiden ägnas åt fjällkurs, snöskovandring, skidteknik, topptur, längd eller utematlagning över öppen eld. Mycket av något eller lite av varje? Du bestämmer.
Mer info: svenskaturistforeningen.se/ boende/stf-grovelsjon-fjallstation/aktiviteter

#UTEHELGEN
Höga Kusten Winter Hike är en vandrande friluftskurs där du får lära dig hantera snöskor och vintertältning under trygga former. Utgångspunkten är Friluftsbyn i Docksta, Höga kusten, och hajkens slutmål är Skulebergets topp. Efter lite grundläggande utbildning startar vandringen i egen takt, genom trolsk skog och längs den maffiga kusten, med uppsamling varje kväll på aviserad lägerplats. Nästa år är det 10–12 februari som gäller och som vanligt ingår två övernattningar i det fria.
Mer info: hogakustenwinterhike.se

#UTEDRÖMMEN
En vecka som inleds med en vinterkurs med mysigt boende i jämtländska Storulvån, och mynnar ut i ett skidäventyr där du får vintertälta och sova i snöbivack – hur låter det? Det här upplägget kör friluftsutbildarna All in Nature Sweden under vecka 12 och 13 kommande vinter. Vinterutbildningen kräver god fysik, men i övrigt inga förkunskaper. Dagarna i Storulvån fokuseras bland annat på val av utrustning, säkerhetstänk, navigering i fjällmiljö, att undvika/omhänderta kylskador, utematlagning om vintern, att åka turskidor, slå tältläger och gräva bivack. I priset på 9 995 kronor ingår förutom utbildningen fyra nätter på Storulvåns fjällstation, vissa måltider och bastubad.
Mer info: allinnature.se/privatperson/ friluftskurser/vinterutbildning-i-fjallmiljo