Hur bidrar DU till framtidens friluftsliv?

Naturturism och friluftsliv må låta som miljösnälla och klimatsmarta verksamheter. Men så är inte alltid fallet. Trots att vi som jobbar i dessa branscher blir alltmer medvetna om hållbarhetsfrågor och -utmaningar, är steget ofta stort till aktiva handlingar som gör skillnad – inte bara idag utan också på längre sikt.

Så, hur kan vi tillsammans snäppa upp takten i hållbarhetsarbetet? En som brinner för denna fråga är friluftsentreprenören Linda Staaf, som de senaste åren föreläst för branschkollegor om hållbar turismutveckling. Hon ligger också bakom videoprojektet Let’s Meet and Talk, där hon intervjuar företrädare för företag, organisationer och medier som verkar inom turism och friluftsliv. I det senaste avsnittet intervjuas Utemagasinets chefredaktör Marie Kjellnäs om medias roll. Hur kan Utemagasinet bidra till en mer hållbar utveckling av resmål och destinationer? Hur tänker vi kring konsumtion, slitage och nedskräpning?

Passa också på att kolla tidigare avsnitt i serien, där Linda Staaf intervjuar Daniel Skog på STF, Anna Vikholm på Friluftsfrämjandet, Johan Engström på Visit Dalarna, Fredrik Broman på Aurora Safari Camp, Pia Jönsson Rajgård på Tourism in Skåne – med flera.

Här kan du se intervjun med Marie Kjellnäs. 

Du hittar samtliga avsnitt, och information om projektet, på letsmeetandtalk.se.