Kang och POW lanserar ny klimatsmart skidstav


Kang och POW lanserar ny klimatsmart skidstav

Den Åre-baserade stavtillverkaren Kang och miljöorganisationen Protect Our Winters Sverige har tagit fram en organisk skidstav av bambu tillsammans, Kang Bamboo POW edition. Bambu är ett organiskt material som är mer än dubbelt så starkt som aluminium, men som bara släpper ut 8% och 2% så mycket koldioxid som aluminium respektive kolfiber. Dessutom är bambu både återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart, vilket gör det till ett mer hållbart alternativ till traditionella skidstavar.
– Bambu är ett otroligt hållfast organiskt material vilket gör Kang Bamboo till vår mest miljövänliga stav hittills. Därför tycker vi den är en perfekt produkt för vårt samarbete med POW, Protect Our Winters, säger Carl Norinder, medgrundare och VD för Kang.

Staven har utvecklats i samarbete med professionella skidåkare och användes av Tao Kreibich och David Deliv på Freeride World Tour 2021, vinnaren av Junior Freeride World Tour 2021 och juniorvärldsmästaren Max Palm samt Snowsport Sweden, svenska skidlärarelandslaget.
– Vårt samarbete känns fullkomligt naturligt eftersom vi delar målet att inspirera skidåkare att agera på ett sätt som gör att vi kan fortsätta åka skidor även i framtiden, säger Joel Lundberg, styrelsemedlem i Protect Our Winters Sverige. 

30% av intäkterna från direktförsäljningen av Kang Bamboo POW edition går oavkortat till Protect Our Winters Sverige. 
– Vi är en ideell medlemsorganisation, men partnerskap med progressiva företag är en viktig del för att finansiera våra initiativ och vi är tacksamma för vad Kang kan tillföra genom vårt samarbete, säger Joel Lundberg.

Kang Bamboo POW edition kan köpas på kangpoles.com och i utvalda butiker.

 

Om Protect Our Winters Sweden
POW är en internationell ideell organisation som samlar passionerade friluftsmänniskor för att värna om de platser och livsstilar vi alla älskar från klimatförändringarna.

POW tror på förändringsvilja framför perfektion och vill inspirera till livsstilar där vi som älskar naturen minskar vår klimatpåverkan tillsammans och genom detta även får med oss branschen att bli en starkare röst i samhället. Föreningen flyttar upp klimatfrågor på agendan genom att debattera och demonstrera, prata med politiker och skapa opinion.

 

Om Kang
Kang tillverkar stavar av klimatsmarta material och är utvecklade och producerade i Åre av skidåkare för skidåkare.

Kang drömmer om att åka skidor imorgon såväl som i övermorgon. Deras högkvalitativa skidstavar har en typisk skandinavisk design och tillverkas av organiska material som lin, bambu och älgläder. 

Kang och POW lanserar ny klimatsmart skidstav