UTE testar: Thermo Rogue 3


UTE testar: Thermo Rogue 3

Bakgrund
Vinterkängan Thermo Rogue från Merrell prisades på outdoormässan Ispo i München när den lanserades 2018. Nu har den fått ett ansiktslyft och ska vara både tåligare och mer löpvänlig än sina föregångare – och den har fått nya, fräscha färgkombinationer.

Snabba fakta
Thermo Rogue GTX 3 har en väldämpad mellansula (FloatPro Foam) med egenskaper som ska ge extra bra markkontakt, samt en yttersula baserad på Vibrams mest avancerade greppsystem Arctic Grip All Terrain Rubber. Den jacquardstickade ovandelen är fodrad med Primaloft Eco och förstärkt med Gore-tex. En värmeisolerande Aerogel-innersula kompletterar. Priset är 3 300 kronor paret och vikten 392/460 gram per sko (dam/herr). Modellen ska finnas i butik från februari 2022, se merrell.com

UTE-låtande
Skon är väldigt mjuk och följsam redan från start, den känns rejäl men ändå nätt och omsluter foten på ett skönt sätt. Känslan är lätt med bra dämpning, steget blir rullande – en sko att gå snabbt i (kanske springa, men höjden på skaftet gör att den känns mer som en känga för vandring). Vi har testat Thermo Rogue GTX 3 på leriga skogsstigar, snö och blankis. Greppet är fantastiskt bra, Vibram har gjort alla rätt med den här sulan – bästa valet för blandade vinterunderlag. Skon greppar bättre på blankis än många motsvarande modeller med dubbar, och i skogen är det bara att traska på utan tanke på lera, rötter eller andra potentiella livsfaror. På testturer med vilda älghundar, som drar i koppel åt olika håll, upplever vi en tillfredsställande trygghet i dessa skor. Trots att de alltså känns ganska nätta på foten, håller de värmen riktigt bra för en rejäl skogstur i 15 minusgrader. Och på minussidan? Det skulle vara snörena i så fall, som är aningen för runda och kan råka ”knyta upp sig” under turen.

Testat av: Uteredaktionen