Vi fortsätter med korvkalaset på redaktionen – för det är både god och lätt turmat (testa dig fram med kötthalt eller vegetarisk!) Denna vecka njuter vi av grillkorv med hemmagjord coleslaw.
Recept och foto: Susanne Jonsson
GRILLKORV MED RÖD COLESLAW
4 portioner
4 grillkorvar (här vegetariska)
4 korvbröd
4 portioner coleslaw, köpt eller egen (se recept nedan)
3 msk balsamico
Grilla korven gyllene över glöden, värm brödet om du önskar. Lägg coleslaw i brödet och korven ovanpå. Toppa med balsamico.
SUSSIS RÖDA COLESLAW
8 portioner
1/4 rödkålshuvud, strimlat
3 msk äppelcidervinäger
1 äpple, tärnat
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1–2 tsk fransk senap
Salt, svartpeppar
Skölj den strimlade kålen och låt rinna av väl i durkslag. Blanda med vinäger och 1 tsk salt, låt stå i 30 minuter. Krama ur vätskan som bildas med händerna. Blanda i samtliga ingredienser. Smaka av med senap, salt och peppar. Lägg i en tät låda och ta med i ryggsäcken.