3 nya böcker: Boosta ditt vandringssug

Det våras både här och var – bland annat i bokhyllorna. Behöver du vandringsinspiration? Här tipsar vi om tre nya titlar som blickar mot vandringssäsongen.

KUSTVANDRING I BOHUSLÄN
Den bohusländska kusten är främst omhuldad för sina mycket fina paddlingsmöjligheter, men här finns också gott om vackra vandringar. Det berättar guideboksförfattaren Olle Person om i nya boken Bohuslän, som förutom cirka 70 vandringsturer även tipsar om andra utflykter i området.
249 kronor, Vildmarksbiblioteket.

STORA BOKEN OM VANDRING
Tjohoo! Utemagasinets digitala redaktör Emma V Larsson har författat ännu en bok. I Till Fots får du ta del av Emmas stora passion för vandring och lära dig det mesta och det bästa om transportmedlet två ben. Det bjuds också på turtips, allt från dagsturer till långvandring, i skogen och i fjällen.
229 kronor, Bonnier Fakta.

LÄTTA STEG I SAREK
Drömmer du om det där stora äventyret i vår förmodligen mäktigate nationalpark? För två år sedan gav Karl-Johan Piehl ut en matig och personlig guidebok om lättviktiga äventyr i Sarek, skriven på engelska. Nu släpps den även på svenska, och Karl-Johan har ökat på med många nya rutter och toppturer. 369 kronor, Pielh B.