Sörmlandsleden fyller 50 år!

Sveriges kanske kändast låglandsled fyller hela 50 år under 2023. Dess hundra vindlande mil är klart värda att uppmärksammas året till ära. Vi tog oss en pratstund med Elisabeth Nilsson, ordförande i Föreningen Sörmlandsleden – hur ska den populära leden egentligen firas?

Grattis till jubileumsåret! Hur känns det att arbeta med en sådan legendarisk jubilar? 
– Det är roligt och stimulerande att arbeta med fina Sörmlandsleden. Intresset ökar hela tiden och många andra vandringsleder refererar till oss och ser oss som en förebild.

Varför är Sörmlandsleden så populär? 
– Sörmlandsleden engagerar väldigt många människor och är unik då det är så stort ideellt engagemang med cirka 200 ideellt arbetande personer som underhåller leden. Sörmlandsleden passerar många fina platser och är väl underhållen. Det är också många som bor i närheten av leden då den går igenom stora delar av Södermanland och inte minst närheten till Stockholm.

Hur kommer jubileet att uppmärksammas?
– Sörmlandsledens 50 år kommer uppmärksammas med temaaktiviteter längs med leden under hela året och en folkfest vid Ånhammar den 27 maj. På www.sormlandsleden.se finns mer info om allt som händer under året. Välkommen att vara med och fira!

Elisabeth Nilsson, ordförande i Föreningen Sörmlandsleden.