Övernatta i ett skogsrum

Som att sova i skogen – fast mitt i Stockholm. När nya utställningen In Blom öppnar på Fotografiska invigs också ForRest – ett mycket speciellt hotellrum bestående av en grönskande inomhusskog.

Med utgångspunkt i nya utställningen In Bloom, som samlar 16 fotografers verk för att hylla naturen, öppnar nu Fotografiska dörrarna till ett rum uppbyggt med den svenska skogen som inspiration.

Det tillfälliga hotellrummet ForRest har som syfte att påvisa naturens positiva effekt på oss människor, såsom minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. I övernattningen på ForRest, som går att hyra via Airnbnb, ingår entré till museet och en exklusiv middag tillagad med hållbara och säsongsbetonade råvaror i Fotografiskas restaurang. Alla intäkter från rumsuthyrningen går tillbaka till naturen genom organisationen Naturarvet som arbetar med att bevara de svenska skogarna.
– Vi letar alltid efter nya spännande sätt att öka våra gästers upplevelse av vårt hus. Vi vill att det ska vara kul och lite magiskt att vara här, och det känns så roligt att nu kunna erbjuda övernattning hos oss för första gången. Naturen kommer att ta stor plats på Fotografiska i vår och vi ser väldigt mycket fram emot att kunna addera en grönskande inomhusskog till det, och att få välkomna våra gäster dit. Nu blir världens mest öppna museum ännu öppnare, säger Elin Frendberg, VD på Fotografiska.

Skogsrummet kommer kunna bokas 28 februari, 1 mars samt 2 mars och rymmer två personer. Vistelsen kostar 2500 kronor och inkluderar övernattning, en femrättersmiddag, frukost samt entré till In Bloom och övriga utställningar på Fotografiska.

Rummet går att boka via Airbnb från och med 3 februari.

Utställningen In Bloom inkluderar 16 fotografer, både internationella fotografer som Cig Harvey och David Ụzọchukwu samt svenska fotografer som Inka & Niclas och Helene Schmitz. Gemensamt för alla fotografer i utställningen är deras strävan efter att förstå och utforska naturen, och att uttrycka sig genom den. Utställningen är öppen från 17 februari till och med 11 juni 2023.

Läs mer på fotografiska.com.

Foto: Petter Bülling