Nu öppnar Branäs – med flera cykelnyheter

På fredag öppnar Branäs upp inför sommaren – och det satsas stort på områdets cykling. Besökaren kan förvänta sig nyrenoverade leder och nya velodromer, broar och spångar i cykelområdet.

Branäs har premiär på midsommarafton och inviger då flertalet nyrenoverade cykelleder. Inför premiären har den redan populära gröna leden Solsvängen byggts om för att ge mer flow med svängar, hopp och gupp. Anläggningens cross country-led har också förbättrats, bland annat med nytt grus och spångar för att göra cyklingen behagligare. Dessutom har cykelområdet uppdaterats med nya velodromer, broar och spångar.
– Vi har lagt ned mycket jobb på våra leder inför premiären, i synnerhet Solvängen och cross country-leden har verkligen fått ett lyft, säger Patrik Buhrkall-Nilsson, sportchef Branäsgruppen.

Branäs är särskilt populärt bland familjer, oavsett årstid. Under sommaren förvandlas det populära Nintendo Land till ett cykelparadis för barn och från toppen kan gästerna blicka ut över norra Värmlands skogar och Klarälven innan de tillsammans rullar ner för någon av alla leder.
– Det känns extra kul att öppna på midsommarafton. Jag tror att alla gäster som besöker oss denna helg kommer få en oförglömlig midsommar tillsammans, med aktiviteter för hela familjen, säger Mikael Forsell, platschef service Branäs.

Branäs fyller också på cykeluthyrningen med hela 42 nya cyklar för att möta behovet av att hyra cykel på plats i anläggningen. Totalt finns nu 118 cyklar av olika modeller och storlekar från Scott och Giant för uthyrning, dessutom finns också 12 balanscyklar för de allra minsta.

Förutom cyklar går det också att hyra skyddsutrustning såsom hjälm, knä- och armbågsskydd. Nytt till sommaren är att det också kommer finnas cykelhandskar till uthyrning. 
– Det går utmärkt att hyra en komplett cykelutrustning i Branäs och har du egen cykel och får problem så finns också en verkstad där vi utför enklare reparationer och service, förklarar Victoria Larsson, affärsområdeschef handel och hyra på Branäsgruppen.