Ny cykelfest i östersund har premiär idag

25 juni till 2 juli arrangeras Östersund Cykelfest, med tanken att framhäva staden som cykeldestination. På programmet finns aktiviteter för såväl gröngölingar som proffs. 

Säg Östersund och din första friluftsiga tanke är vinter och skidåkning – korrekt? Kanske kan den bilden målas om en smula.

I sommar, närmare bestämt från och med idag den 25 juni till 2 juli, anordnas för första gången Östersund Cykelfest, ett arrangemang man hoppas ska sätta Jämtlands residensstad på kartan än som cykeldestination. Lokala cykelentusiaster, föreningar, hotell, kommunen och turismbolaget Destination Östersund har gått samman och gjort festen möjlig. 

En av de inblandade är Lina Lif, projektledare på Destination Östersund. Hon hoppas att det här är början på en tvåhjulig tradition.
– Målet är att det ska bli ett återkommande koncept­ som stärker Östersund som cykel­destination innan sommarsäsongen drar i gång på allvar. I förarbetet har vi samlat kunskap om målgruppen via intervjuer och jobbat tillsammans med de lokala cykelaktörerna för att forma ett intresseväckande program, säger hon.

Man utlovar ett gediget cykelutbud för alla smaker och nivåer – från erfarna adrenalinjägare till gröngölingar och barnfamiljer. Till exempel innehåller schemat motionslopp på mountainbike, downhill, mindnattscykling, familjetur och gravelbike.

Festens final den 2 juli går i proffscyklingens tecken, med en deltävling i Swe-Cup Enduro på Östberget på Frösön. 

Läs mer på visitostersund.se.