Så firas vandringens dag

Imorgon, lördag den 9 september, är det dags för årets upplaga av Vandringens dag som Svenska Turistföreningen (STF) uppfann 2019. Syftet med dagen är att fånga upp det stora vandringsintresset, sätta fokus på vikten av tillgängliga lokala turer, aktiviteter och utflykter.

Under Vandringens dag ordnas mängder av aktiviteter landet över som till exempel; stadsvandringar, familjevandringar, kulturvandringar, fågelskådning, naturvandringar, pilgrimsvandringar, skärgårdsvandring, klimatvandring samt vandringar med matfokus. Det finns såväl enkla, korta turer som längre vandringar med övernattning.
– Vandring är ett roligt och enkelt sätt att komma ut och röra på sig, samtidigt som man får upptäcka eller återupptäcka platser i Sverige. Alla ska kunna hitta den typ av vandring som passar en själv. Ingen är för ung och ingen för gammal, och man behöver inte massa dyr utrustning för att komma ut och upptäcka naturen. Ett par sköna skor och en god matsäck räcker långt. Och att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut, säger Jenny Engström, presschef Svenska Turistföreningen

Över 200 arrangerade vandringar är registrerade på svenskaturistforeningen.se/vandringensdag – och det fylls på hela tiden. Förra året var det över 3000 deltagare och mängder av inspirerande vandringsbilder från hela Sverige taggades i sociala medier under #vandringensdag.