Nya Utefest – nu i Järvsö!

Utefest – friluftsfestivalernas friluftsfestival – får nypremiär i naturcharmiga Järvsö 6–8 september 2024. Boka senast 31 december, så får du 2 biljetter till priset av 1!

Nyheten har sipprat ut de senaste veckorna, men nu är det dags att slå på stora trumman och berätta att Utefest – friluftsfestivalernas friluftsfestival – får nypremiär i naturcharmiga Järvsö 6–8 september 2024. Vi på Utemagasinet är förstås toktaggade, och stolta över att presentera tre nya Utefest-partners som kommer att jobba sida vid sida med oss i åtminstone tre år framöver: Ljusdals kommun, Destination Järvsö och Camp Järvsö.

Utefest arrangerades första gången 2014, då på Höga Kusten, och har med åren etablerats som en högt uppskattad mötesplats för friluftsintresserade från hela landet. Under en långhelg ges möjlighet för såväl nybörjare som mer erfarna att hänga med på guidade turer i naturen, delta i workshops, lyssna på föreläsningar – och inte minst umgås runt lägereldarna i baslägret, med andra som har samma intressen.

Utemagasinets chefredaktör Marie Kjellnäs ser Järvsö som en perfekt plats där Utefest kan växa och utvecklas tillsammans med både deltagare och samarbetspartners.

– Järvsö är som en härlig famn med det bästa av svensk natur: djupa skogar, mjuka berg, stora vyer och älven som slingrar sig i dalen. Med Camp Järvsö som bas får vi perfekta förutsättningar för att skapa en riktigt bra friluftsfestival, säger hon.

Ett stort plus är också det geografiska läget i hjärtat av Hälsingland, där Järvsö enkelt kan nås med kollektivtrafik. Tåget från Stockholm tar tre timmar, från Göteborg knappt sju och från Östersund strax över två timmar.   

– Vi ser mycket positivt på att Utefest etableras i vår kommun, och visar upp de starka sidor som kommunen har. Vi har jobbat hårt på att etablera Järvsö som en stark och hållbar destination, och etableringen av Utefest är ett tydligt kvitto på att satsningen har varit bra, säger Pernilla Färlin, kommunstyrelsens ordförande i Ljusdals kommun.

Arbetet med att sätta samman 2024 års Utefest-program är redan i full gång. Det kommer att växa fram pö om pö på utefest.se och i Utemagasinets digitala kanaler – och givetvis kommer det att vankas stigcykling, vandring, paddling, upplevelselöpning, uteyoga, matlagning på utekök och stekhäll, skogsbad och mycket annat. Vissa programpunkter hör Utefest till sedan tidigare, andra blir helt nya med Järvsö som inspirationskälla.

– Järvsö har länge varit en favoritplats för dem som vill uppleva äventyr och friluftsaktiviteter. Att få visa upp vår fantastiska natur och vårt breda utbud av aktiviteter i samband med ett så välrenommerat event som Utefest känns otroligt roligt, säger Amanda Sandahl, VD på Destination Järvsö.

Du kan redan nu köpa Utefest-biljetter på utefest.se, och det finns goda skäl att vara snabb! Fram till 31 december får du 2 biljetter för priset av 1 genom att ange koden ”earlybird”, och betalar då 1 595 kronor totalt. På utefest.se finns också en länk till bokning av boende på Camp Järvsö – allt från tältplats och ställplats till glampingtält och hotellrum.