Ut och njut på nya Funästriangeln

Jämtlandsfjällen har sin triangel, och nu lanserar Funäsfjällen en egen variant – på temat längdskidåkning. 62 kilometer spår i fantastisk fjällmiljö har paketerats ihop med hotellboende och dukade bord.

Klassiskt eller skejt? Det är helt upp till dig. 62 kilometer breda och fint preparerade längdspår är vad som väntar om du ger dig i kast med nyheten Funästriangeln. 

Spåren i sig är inte nya, de är sedan tidigare kända som några av de finaste fjällvärlden har att erbjuda. Nyheten är den paketlösning som Destination Funäsfjällen sytt ihop för skidlivsnjutare, där en tydligt beskriven tur på 3–4 dagar kombineras med middag och bekväm övernattning på hotell, vandrarhem eller fjällstation.

Starten är i Funäsdalen by och spåren går sedan via Bruksvallarna, Fjällnäs och Skarvruet tillbaka till Funäsdalen. Triangeln kan köras så snart spåren dras under säsongen, men Destination Funäsfjällens vd Fredrik Nilsson slår ett extra slag för vårvintern.
– Perioden är kanske den vackraste här i Funäsfjällen, samtidigt som det är relativt få människor som rör sig på de stora ytorna som fjällen erbjuder. Och vädret är ofta perfekt, med långa dagar och stora solchanser, säger han.

På tal om väder kan det som bekant växla fort i fjällen, vilket enligt Fredrik Nilsson kan pareras under turen.
– Skulle vädret mot förmodan vara ostadigt finns det på de flesta delsträckor alternativ till högfjällsspåren, längre ner i dalgångarna.

När du kör Funästriangeln köper du områdets spårkort för längdskidåkning, och betalar för boende och middag efter eget val.

Bokning och mer information hittar du på funasfjallen.com.