Testa Hike & Write på Utefest

Häng med på en vandrande skrivarworkshop med författaren och friluftsjournalisten Emma V Larsson, där naturen inspirerar till textsamtal och övningar i kreativt skrivande. Här berättar Emma mer!

Vad ska du göra på Utefest?
– Förutom att jag kommer finnas på plats som en i Utemagasinets redaktion ska jag hålla i en workshop som heter Hike & Write. På den ska vi vandra, skriva och prata om skrivande ihop. Vi kommer öva på att skriva intresseväckande och levande om friluftsliv, natur och upplevelser.

Vad kommer man lära sig?
– Fokus ligger på reportageskrivandets hantverk, vi kommer prata om sådant som gestaltning och dramaturgi. Men målet är att inspirera till allt skrivande som involverar våra sinnen. Min workshop är för både nybörjare och skrivvana! Eftersom vi övar på att sätta ord på våra sinnesintryck blir det en skön stund i nuet, ute i fin natur.

Finns det något särskilt du ser extra fram emot med Utefest?
– Utefest är årets event! Jag ser fram emot allt skönt häng med utemänniskor, den vackra naturen och att testa någon rolig aktivitet. Jag ser också fram emot att utforska fina Camp Järvsö mer, bada i sjön och se hela området vibrera av aktiviteter och workshops. Det kommer bli helt fantastiskt tror jag! Jag hoppas särskilt hinna med lite paddling, skogsbad, löpning och utematlagning.

Vad är din realtion till Järvsö?
– Jag har varit där två gånger och blev verkligen imponerad av den fina naturen och aktiviteterna. Jag har klättrat via ferrata, cyklat stig, paddlat och vandrat. Första gången var mina barn pyttesmå och vi varvade vandring med spännande bad, i både sjöar och älv. Jag tycker Järvsö är en oerhört fin plats, perfekt som utgångspunkt för äventyr.

Läs mer om Utefest här.