Böcker

Nya böcker om vandring: Till fots, Sarek och Bohuslän

3 nya böcker: Boosta ditt vandringssug

Det våras både här och var – bland annat i bokhyllorna. Behöver du vandringsinspiration? Här tipsar vi om tre nya titlar som blickar mot vandringssäsongen.

Skåda norrsken

Känns det som att alla andra postar norrskensbilder i sociala medier, men du har inte fått syn på ett enda? Delvis beror det på var du bor, chanserna är större i norr, men det gäller också att veta när det är dags att ge sig ut i terrängen och vända näsan mot skyn.

Sommarläsning för utefolk

En sommar i city, längs vägarna eller kanske till fjälls? Nyheterna i bokhandeln bjuder på varierad inspiration.

Preppa för mys i tält och stuga

Tänd en brasa efter vinteräventyret, eller kryp in i tältet. Umgås kring ett spel eller förlora dig i en bra bok. Vi tipsar om tre nyheter.

Adventstävling: Vinn boken ”Bortom isbjörnens rike”

Arktis och isbjörnen står i klimatets frontlinje. Vår planets framtid är intimt förbunden med den här regionens tillstånd eftersom det som sker i Arktis påverkar oss alla. I boken Bortom isbjörnens rike får vi komma nära isbjörnarna som kämpar för sin överlevnad i den mest extrema men samtidigt kanske vackraste miljön på jorden. Vill du vinna Årets Pandabok 2020? Vi har tre ex att tävla ut!

Uteläsning för småfolk

När mörkret kommer tidigt finns utrymme för mysig familjeläsning – om uteliv, förstås. Här tipsar vi om tre boknyheter som inspirerar till nya äventyr tillsammans.

Texter för trädkramare

Träd är trendigt, det syns inte minst i bokhandeln. I Sverige har vi drygt tre miljarder träd, och bara det är ju skäl nog att läsa in sig på växtarten. Här tipsar vi om tre nya böcker för trädkramare.

Böcker vi gillar 2018

Om skogens hemliga värld, drömvandringar, skapande och miljö. Här är några av årets böcker vi gillar extra mycket.