Tävla om äventyrlig barnbok – utspelar sig på en vandringsled!


Tävla om äventyrlig barnbok – utspelar sig på en vandringsled!
”Äventyrliga Klubben – Det stora skogsäventyret” av Emma V Larsson.

Äventyrliga Klubben – Det stora skogsäventyret (Idus förlag) är en äventyrssaga för alla naturälskare i åldern 6-9 år. Läsaren får följa med på ett äventyr längs en vandringsled i en urskog och tillsammans med huvudpersonen lära sig om friluftsliv och natur. Boken passar både för högläsning och som en utmaning för den som just knäckt läskoden.

Huvudpersonen Vidar drömmer om att bli en äventyrare, precis som hans största idol My Modig. Hon är en modern upptäcktsresande, naturbeskyddare och miljökämpe i ett. På Vidars nioårsdag går en dröm i uppfyllelse – i present får han ett par vandringskängor och ett efterlängtat äventyr: han ska få ge sig ut på vandring i en nationalpark tillsammans med sin familj. Där ska de laga mat på friluftskök och utforska den vilda urskogen.

Men den djupa skogen gömmer många hemligheter och dagen blir mer äventyrlig än Vidar någonsin vågat drömma om. För vem är det egentligen som spionerar på familjen och bara har fyra tår? Hur hjälper man en vilsen varg att hitta hem och vad är det för skumma typer som smyger omkring i trädens skuggor? 

Läsaren får kika in i Vidars ryggsäck och ta del av det praktiska han lär sig. Visste du exempelvis att mossa helst växer åt norr? Vad man ska göra om man går vilse? Och att spindlarna är slöa och inte gillar att prata så mycket när det nalkas regn? Att flugor är oerhört modiga djur, till och med modigare än lejon? 

Tävla genom att svara på frågan nedan!

 

Det blev två vinnare denna gång – stort grattis till Boel Engkvist i Falun och Carina Eriksson i Lund!